Pénzügy

Idén nem lesz új legális sportfogadási oldal

Totó (totó)
Totó (totó)

Semmi akadálya, hogy újabb koncessziós pályázatokat hirdessen meg az állam, a távszerencsejáték-szervezési tevékenységre, de a határidők miatt idén már biztos nem indulhat legális fogadási oldal – írja a Világgazdaság.

A pályázati időtartam ugyanis 60 nap, a részletes pályázati felhívást pedig a kezdőnapot megelőzően 30 nappal kell két országos napilapban közzétenni. Így természetesen az online szerencsejátékok megadóztatása sem lehetséges, így az ebből remélt milliárdos adóbevételek biztosan nem teljesülnek. Pedig elvileg így pótolták volna be a nyerőgépek betiltása miatt kieső játékadó-bevételt. A Szerencsejáték Zrt-nek nem kell majd pályáznia, a cégnek már négy hónapja működik az új online sportfogadási oldala.

A Világgazdaság szerint a sportfogadási oldalt az indulása óta nagy érdeklődés kíséri: rekordszámú új regisztráció van, többszöröse a korábbiakban megszokottnak. Az illegálisan működő oldalakról szóló tervekről viszont egyelőre nem lehet tudni. Elvileg január 1-től a hatóságok már blokkolhatják ezeket az internetes felületeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik