Pénzügy

Hol a legdrágábbak és a legolcsóbbak a lakások? Az Otthontérkép segít!

Egy teljesen új ingatlanpiaci alkalmazás jelent meg az interneten, melynek segítségével hozzájuthatsz a legfontosabb lakáspiaci információkhoz.

Már egy hete elérhető a nagyközönség számára is az Otthontérkép nevű ingatlanpiaci alkalmazás, amelyen nemcsak konkrét lakásajánlatok közül válogathatunk, de számtalan hasznos információt is kapunk a térképen megjelenített adatokon keresztül. A lakáskeresők az alkalmazás segítségével összehasonlíthatják az egyes városrészek átlag eladási és kínálati árait, valamint információkat gyűjthetnek arról, hogy a kiszemelt környéken mekkora a zöld közterületek aránya. Az alkalmazás fejlesztői blogjukon már azt is beharangozták, hogy a fejlesztések rohamos tempóban haladnak tovább, és nemsokára bűnözési térképpel kiegészülve, és országos kiterjedésben lehet majd a számunkra ideális lakókörnyéket megtalálni.

Az Otthontérkép első heti statisztikái alapján a legnépszerűbb fővárosi kerület a lakáskeresők körében a XI., vagyis Újbuda. A több tízezer felhasználó közül minden tizedik keresgélt újbudai ingatlant, míg Soroksáron 150-en látogatóból mindössze egy nézelődött. Újbuda mellett a II. kerület, Angyalföld, Zugló és Óbuda voltak a legnépszerűbbek a lakáskeresők körében. Az Otthontérképen jelenleg mintegy 7000 darab egyedi lakásajánlat található, ami a jövőben folyamatosan bővül.

Az Otthontérképen megtalálható lakások közül a legdrágább egy, a Hegyvidéken, azon belül is a Svábhegyen található luxusvilla, amit jelenleg mintegy 2,3 milliárd forintért hirdetnek. A két épületből álló ingatlanegyüttes főépülete 3 szintes, és természetesen tartozik hozzá medence és külön felépítmény a portaszolgálatnak. Nemcsak maga az ingatlan, hanem a négyzetméterára sem mondható átlagosnak, hiszen a környéken mért 395 ezer Ft/nm-es árszinthez viszonyítva igencsak magas, mintegy 3 millió forintra jön ki a 784 négyzetméteresnek hirdetett épületegyüttes négyzetméterenkénti ára.

A térkép ajánlatai közül a legolcsóbb lakás egy 1 szobás, 10 négyzetméteres józsefvárosi hajlék a Dobozi utcában, amit már 2,75 millió forintért megvásárolhatunk, amennyiben nem sikerül alkudoznunk az eladóval. A minigarzonban szinte minden van. Helyet kapott egy konyhasarok, a galéria alatt zuhanyzós fürdő-WC, a fekvőgalérián pedig akár egy dupla matrac is elfér.

Az alig egy hete indult ingyenes ingatlanpiaci alkalmazás tehát azon túl, hogy egyre bővülő számú lakást kínál a költözni, vásárolni vágyók számára, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően újabb és újabb, a lakásvásárlási döntést és a szűkebb lakókörnyezetünk mélyebb megismerését segítő adatokat, információkat hoz nyilvánosságra, és tesz igazán látványossá és szemléletessé a térképen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik