Pénzügy

Mérnöknek, informatikusnak jó most

Durbák Ildikó
Durbák Ildikó

2012. 02. 06. 11:53

Ugrásszerűen nőtt januárban az egyik állásportálon munkát keresők száma. A távmunkában végezhető állások iránt volt a legnagyobb a kereslet.

Korábban a témában:

Mérnök, informatikus végzettséggel, továbbá tapasztalattal rendelkezőkre hamar lecsap a munkaadói oldal, legalábbis erről tanúskodik, hogy a kínálati és a keresleti oldalt egybevetve ebben a két kategóriában mutatkozik leginkább hiány. „Ez évek óta az egyik fontos jellegzetessége az álláspiacnak, és összecseng a 2012-re meghirdetett felsőoktatási keretszámokkal is, hiszen a legtöbb hallgatót a műszaki és informatikai karokra várják, ami hosszú távon megoldást jelenthet a problémára” – kommentálta az adatokat Kristók Balázs, a Jobinfo.hu vezetője.

A kereslet és kínálat arányát vizsgálva a távmunkát keresők vannak a legrosszabb helyzetben, hiszen itt a rendkívül kevés lehetőség iránt igencsak nagy volt az érdeklődés. Hasonló cipőben járnak még a beszerzés, logisztika és adminisztráció területén elhelyezkedni vágyók, de komoly tülekedésre számíthatnak azok is, akik a turizmus és idegenforgalom szakmában keresnek munkahelyet. A fő álláskategóriák alapján egyébként a legtöbb nyitott pozíció az értékesítés és kereskedelem, valamint a szak- és fizikai munka területén található a Jobinfo.hu adatai szerint. Ezeken a területeken a kereslet és a kínálat aránya is kiegyensúlyozottnak mondható.

2012 első hónapjában rekordszámban, több mint 1 millió alkalommal keresték fel az oldalt, ez az előző év hasonló időszakához képest 40 százalékos növekedést jelentett. Ha a konkrét állásokra történő kattintásokat vesszük figyelembe, 200 százalék feletti a növekedés, ami arra utal, hogy januárban nagyon megindult a keresleti piac – mondta Kristók Balázs.

TÖBB EZER ÁLLÁSLEHETŐSÉG A PROFESSION.HU-N, KATT IDE!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.