Pénzügy

Külföldi állások börzéje

Az idén a Nemzetközi Állásbörzén a brit, holland, máltai, német, norvég, osztrák és svájci cégek mellett magyar munkaadók és közvetítõk is részt vesznek.

A 6. Nemzetközi Információs és Állásbörze ideje alatt a látogatók meghallgathatják a kiállító szervezetek elõadásait, valamint a magyarok külföldi munkavállalásáról szóló kutatás eredményeit is megismerhetik. Az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) tanulmánya kitér egyebek között a külföldi munkavállalás fõbb trendjeire, a magyarok európai munkavállalásának jellemzõire, de vizsgálja a válság hatását és a külföldi munkavállalók hazatérésének jellemzõ körülményeit is.

A börzén állást kínáló munkaadók palettája tovább színesedett: idén a magyar munkaadók és közvetítõcégek mellett a többi között brit, holland, máltai, német, norvég, osztrák és svájci vállalkozások várják a dolgozni szándékozókat.

6. Nemzetközi Állásbörze

Helyszín: Corvin Bevásárlóközpont (1083 Budapest, Futó u. 37–45.)

Idõpont: 2011. október 22. 10 és 17 óra közöt

A további részletekért kattintson!

Keresnek mérnököket, ipari szakmunkásokat (zsaluzókat, ácsokat, fûtésszerelõket, hegesztõket, elektrotechnikusokat), vendéglátó-ipari szakembereket, takarítókat és idõsgondozókat. (A részletes lista itt olvasható!)

Az érdeklõdõk idén mintegy 15 ország EURES-tanácsadóival beszélgethetnek, akik országuk élet- és munkakörülményeirõl, munkaerõpiacuk aktuális helyzetérõl informálják a hozzájuk fordulókat. Több tanácsadó például konkrét állásajánlattal érkezik, illetve összegyûjtik a megfelelõnek ítélt pályázók önéletrajzait, hogy továbbítsák azokat a külföldi munkaadókhoz.

Élet és munka idegenben

A rendezvény ideje alatt a tanácsadók az egyes országok foglalkoztatási feltételeirõl, munkaerõ-piaci helyzetérõl tartanak prezentációkat. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakembereit a migráns munkavállalókat megilletõ egészségügyi ellátásokról kérdezhetik a külföldi munkát tervezõ álláskeresõk, a Nemzeti Pályainformációs Központ munkatársaitól pedig azt tudhatják meg, hogy milyen csereprogramok és uniós képzési rendszerek nyitottak számukra.

Jelen lesz a börzén az Osztrák Intézet is, szakembereik a nyelvtanulási lehetõségekrõl tájékoztatják az érdeklõdõket. Az EURES határmenti partnerségei (az EURES-T Pannónia és az EURES-T Danubius) is standdal várják a látogatókat, õk elsõsorban az osztrák-magyar, illetve a szlovák-magyar határmenti régióban élõ, illetve dolgozni kívánó álláskeresõknek tudnak segíteni.

Egyre többen vállalkoznak külföldön

Egyre több fiatal tervezi önálló vállalkozás alapítását nemcsak hazánkban, hanem Európa más országaiban is. Nekik érdemes felkeresni a börzén a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) standját, ahol a hazai és külföldi vállalkozásindítás feltételeirõl és lehetõségeirõl tájékozódhatnak.

A szervezõk felhívják a figyelmet: a külföldi munkavállalás egyik elõfeltétele a célország nyelvének legalább alapszintû ismerete, nyelvtudás nélkül nemcsak jóval nehezebb munkát találni, hanem igencsak veszélyes is elindulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik