Pénzügy

Kevesebb a munkanélküli Borsodban

admin
admin

2011. 09. 19. 16:45

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma augusztusban, júliushoz képest Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A nyilvántartott álláskeresõk létszámához számított munkanélküliségi arány 22,1 százalékos volt, miközben az országos átlag nem érte el a 12,5 százalékot.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központja által nyilvánosságra hozott adatok szerint az elmúlt hónapban Borsodban 65 500 munkanélkülit tartottak nyilván, számuk 927-tel volt kevesebb, mint júliusban, és csaknem ugyanannyi, mint a megelõzõ év augusztusában volt.

A regisztrált munkanélküliek közül több, mint 8100-nak még soha nem volt állása, pályakezdõk, számuk valamelyest több volt, mint júliusban.

A munkaügyi központ adatai szerint az év nyolcadik hónapjában 6100 állástalan talált magának munkát a megyében. Ez az adat 15 százalékkal kevesebb, mint az elõzõ hónapban.

A munkaadók augusztusban 5721 munkahelyre kerestek dolgozót, túlnyomó többségben rövid távú, közfoglalkoztatásra, az állást találók 87 százaléka közfoglalkoztatásban helyezkedhetett el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.