Pénzügy

Keresztény-szociális Mt.-t akar a KDNP

Biztosítani kell a munkavállalók megfelelõ mozgásterét munkáltatóikkal szemben, valamint be kell tartatni az alkalmazottak személyes adatainak, magánszférájának védelmét. Ezekben a kérdésekben a KDNP és a Munkástanácsok egyetértett.

Az új munka törvénykönyvének tervezetérõl egyeztetett Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõje és Palkovics Imre a Munkástanácsok elnöke hétfõn.

A KDNP a találkozó után kiadott és az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a felek egyetértettek abban is, hogy a keresztény-szociális alapelvek nyomán az ember méltósága semmilyen körülmények között nem csorbulhat az új szabályozásban és nem lehet gazdasági, társadalmi folyamatok tárgyává, eszközévé alacsonyítani. Ezt különös figyelemmel kell egyes multinacionális láncok esetében betartatni, tekintettel az ott dolgozók kiszolgáltatottságára – írták.

A kormánypárti politikus és a szakszervezeti vezetõ megerõsítette, hogy a család védelmének fokozott hangsúlyt kell biztosítani a szabályozásban és nem elfogadható a már korábban meglévõ kedvezmények csorbítása az õ kárukra – tájékoztattak.

Az egyeztetésen mindketten üdvözlendõnek tartották, hogy a kisgyerekes szülõkre és a védett korban lévõkre nagyobb figyelmet fordít a tervezet elõzõ változata is. Ugyanakkor továbbra is különös tekintettel kell lenni az édesanyaként vagy édesapaként dolgozó munkavállalók azon elvárásaira, hogy a mindennapi életben is összeegyeztethetõ legyen a munka és a család világa – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik