Pénzügy

Kelet-európai mérnököket toboroz a Volvo

Kelet- és Dél-Európában kezd mérnököket toborozni a Volvo személyautógyár, mert otthon nem találnak elég szakembert a Siemens céggel közösen tervezett elektromos autó gyártásához.

A Volvo Cars humán ügyekért felelõs alelnöke szerint az autóiparban nagy hiány van villamosmérnökökbõl, ezért próbálnak külföldrõl szakembereket hozni a göteborgi központba.

Maria Gravare Molin elmondta, hogy eddig kétszáz mérnököt vettek fel, és további 200-zal folynak a tárgyalások, de még több szakemberre is szükség van. Errõl konkrét számot nem közölt, de a kínai tulajdonban lévõ vállalatnál nemrégiben jelentették be, hogy ezer mérnököt akarnak alkalmazni elsõsorban üzemanyag takarékos modellek kifejlesztésére.

Az alelnök tájékoztatása szerint pillanatnyilag a gyakorlati kérdések megoldásán dolgoznak Göteborg városvezetésével közösen, hogy vonzóvá tegyék az ottani munkavállalást a külföldieknek.

A kínai Geely Holding Group tulajdonában lévõ Volvo szerdán kötött együttmûködési megállapodást elektromos autó fejlesztésére és gyártására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik