Pénzügy

Csak a rendes emberek kapnak segélyt

Ősztől csak azok a munkanélküliek kaphatnak bérpótló támogatást Zalaegerszegen, akik rendben tarják lakókörnyezetüket, ellenkező esetben az önkormányzat megvonja a segélyüket - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

Az előírások között szerepel, hogy a lakásban és az udvaron legyen szeméttároló, és azt használják is rendeltetésszerűen. A kert sem lehet szemetes és gazos, gondoskodni kell a kártevő- és rágcsálómentesítésről. Takarítani kell a lakást és a ház előtti járdát, valamint fertőtleníteni a vécét.

A polgármesteri hivatal ellenőrzi majd, hogy a bérpótló juttatásban részesülők betartják-e a feltételeket. Ha ezt nem teszik meg, felszólítják őket, és öt napot adnak a rendrakásra.

Amennyiben ez sem hatásos, az önkormányzat elvonja a juttatást, és csak akkor adja vissza, ha a kötelezett már kitakarított – nyilatkozta a lapnak Hardubé Judit népjóléti osztályvezető.

Hozzátette, amit elvár az önkormányzat, annak a teljesítése nem pénzkérdés. Az ellenőrzéskor nem azt vizsgálják, hogy kopott-e például a padlószőnyeg, hanem kimondottan a tisztaságot ellenőrzik, amihez nem kell más, mint egy kis víz, mosószer és egy seprű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik