Pénzügy

Félnek a közszolgák

admin
admin

2011. 05. 26. 12:16

Továbbra is egyszerű lesz elbocsátani a közszférában dolgozókat, ráadásul a vitás kérdéseket rendezni hivatott Kormánytisztviselői Döntőbizottság pártatlansága kérdéses - ezek a legfőbb fenntartásai a közszféra dolgozóit képviselő szakszervezetnek a hétfőn elfogadott törvénnyel kapcsolatban.

Több ponton is aggályos a hétfőn megszavazott törvény az érdekképviselők szerint, például amiatt, hogy méltatlanság és bizalomvesztés miatt is kirúghatják a közszolgát. A munkaadó ennek fényében a kormánytisztviselőt a munkaidőn kívüli viselkedése, a magánélete miatt menesztheti, ráadásul még azt sem tudják az érintett dolgozók, hogy milyen etikai normáknak kell majd megfelelniük, ugyanis még nem készült el az a törvény, amely ezt tisztázza – mondta az fn.hu-nak Árva János, az Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke. A bizalomvesztés kitétel még rosszabb a szakszervezeti vezető szerint, úgy gondolja, hogy így nagyon egyszerű lesz „ráhúzni a vizes lepedőt” a főnöknek nem tetsző dolgozókra.

Háromszor ültek össze a kormány, illetve a kormánytisztviselők, köztisztviselők képviselői, hogy tárgyaljanak a törvénymódosításról, ám a munkavállalók „nem tudták jobb belátásra bírni” a döntéshozókat – mondta Árva János. Annyit sikerült elérniük, hogy vitás helyzet esetén a munkáltatónak kell bizonyítania: valós indokkal bocsátotta el a dolgozót.

Az MKKSZ sikerként értékeli, hogy a korábbi törvényből a kormánytisztviselők indoklás nélküli elbocsátását

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.