Pénzügy

Magyarra fordították a munka törvénykönyvét

Mit tartalmazzon a munkaszerződés? Mikor köthető ki próbaidő? Mikor jogosult valaki végkielégítésre? Hova fordulhat a jogai megsértése esetén? – ezek a kérdések gyakran felmerülnek a munkavállaló hallgatók között. Ezekre a kérdésekre is választ próbál adni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kiadványa, amelyben munkajogászok magyarázzák el, mire kell odafigyelnie a munkaerőpiacra belépő pályakezdőknek és a diákmunkásoknak.

A kiadvány hasznos információkat tartalmaz többek között a munkajogokról, a munkaszerződésről, a munkaidő beosztásáról, a bérezésről, illetve arról, hogy mi a helyzet a munkaviszony megszűnése esetén, de hasznos információkat is ad, például hogy hogyan indítsanak munkaügyi pert azok, akiket becsapott a munkaadója.

A teljes kiadvány itt olvasható!

Egy korábbi felmérés szerint a diákok nagy része azért dolgozik, hogy tanulmányait kifizesse belőle. A hallgatók 29 százaléka tandíjra, költségtérítésre költi a fizetését, 53 százalékuk pedig a tankönyvekre, szakmai programokra, vizsgadíjakra teremti elő saját erejéből a pénzt – áll a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája felmérésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik