Pénzügy

Magyarra fordították a munka törvénykönyvét

admin
admin

2011. 05. 19. 09:06

Mit tartalmazzon a munkaszerződés? Mikor köthető ki próbaidő? Mikor jogosult valaki végkielégítésre? Hova fordulhat a jogai megsértése esetén? – ezek a kérdések gyakran felmerülnek a munkavállaló hallgatók között. Ezekre a kérdésekre is választ próbál adni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kiadványa, amelyben munkajogászok magyarázzák el, mire kell odafigyelnie a munkaerőpiacra belépő pályakezdőknek és a diákmunkásoknak.

A kiadvány hasznos információkat tartalmaz többek között a munkajogokról, a munkaszerződésről, a munkaidő beosztásáról, a bérezésről, illetve arról, hogy mi a helyzet a munkaviszony megszűnése esetén, de hasznos információkat is ad, például hogy hogyan indítsanak munkaügyi pert azok, akiket becsapott a munkaadója.

A teljes kiadvány itt olvasható!

Egy korábbi felmérés szerint a diákok nagy része azért dolgozik, hogy tanulmányait kifizesse belőle. A hallgatók 29 százaléka tandíjra, költségtérítésre költi a fizetését, 53 százalékuk pedig a tankönyvekre, szakmai programokra, vizsgadíjakra teremti elő saját erejéből a pénzt – áll a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája felmérésében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.