Pénzügy

Sikeres lehet egy álláshalmozó?

A mellékállások reneszánszát éljük, az emberek pénzügyi problémák esetén gyakran plusz munkát vállalnak. Sokan azonban azzal nem számolnak, hogy két munkahelyen lényegesen több teljesítményt kell nyújtaniuk, és néha egyik munkájukat sem tudják tökéletesen elvégezni.

A mellékállás, mint jelenség mindig is része volt a magyar munkaerőpiacnak – mondta Jónás Péter, egy fővárosi munkaerő közvetítő iroda vezetője a Profession.hu-nak. A dolgozók azonban a két munkahely okozta dupla teljesítmény konzekvenciáival nem számolnak. Az jelenti a legnagyobb problémát, hogy csak a bevétel növekedést számolják, a beinvesztált szellemi, vagy fizikai erőt figyelmen kívül hagyják – hangsúlyozta Jónás Péter.

Nagy Péter coach szerint egyszerre két helyen csak azok az emberek képesek maximális teljesítményre, akiket nem elsősorban a pénz motivál. A siker, a kihívás, a bizonyítás, sőt még a kaland is erősebb motivációt tud adni a mellékálláson való tökéletes munkavégzéshez, mint önmagában a kereset. Aki csak a pénzért vállal másodállást, hosszútávon összeomolhat, frusztrációkkal, gátlásokkal kezd küzdeni.

És hogy lehet-e két munkahelyen a maximumot teljesíteni, a Profession.hu cikkéből megtudhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik