Pénzügy

Orbán megvágja a dolgozók jogait

admin
admin

2011. 04. 20. 05:35

Megdöbbentő mértékben kívánja visszavágni a munkavállalók jogait a kormány. Elsőként a brüsszeli döntéshozók értesülhettek a kormányzat ilyen irányú terveiről is: a dolgozókra nézve kedvezőtlenebb szabadság-, és túlóraszabályokról, s sok egyébről. Az Orbán-kormány Gyurcsányék egy ideiglenes szabályát is véglegesíti.

Szűcs Erika, a Gyurcsány-kormány egykori munkaügyi és szociális minisztere által elfogadtatott ideiglenes szabályt véglegesíti majd az Orbán-kormány – derült ki a napokban nyilvánosságra hozott konvergenciaprogramból.

A munka törvénykönyvébe beemelt módosítás (amelynek hatálya idén december 31-ével lejárna) lényege, hogy ha a teljes munkaidejű dolgozónak lecsökkentették a munkaidejét (mondjuk mert a válság miatt visszaestek a megrendelések), annak – hogy kezdenek ismét fölfutni a megrendelések – a korábbinál magasabbra, maximum heti 44 órára emelhetik azt. A munkaadónak mégiscsak annyit kell fizetnie, mintha a munkavállaló heti 40 órát dolgozna.

Ezt a lehetőséget tenné véglegessé az Orbán-kormány. (A jelenlegi szabályozás progresszív eleme, hogy a megemelt munkaidőben dolgozók felmondási védelem alatt állnak – nem tudni még, vajon ez a jogszabályrész is megmarad-e. Az sem világos, hogy a véglegesített szabály továbbra is csak azokra vonatkozik-e majd, akik korábban csökkentett munkaidőben dolgoztak.)

Kedvezőtlen a munkavállalóknak

Sokakat érint majd a szabadsággal kapcsolatos szabályok a munkavállalókra nézve kedvezőtlen megváltozása. A kormány tervei szerint kettőnél több részletben is kiadhatja a munkaadó a szabadságot, ha gazdasági érdekei miatt így látja jónak. Ez szembe megy a szabadság alapvető céljával, amely a dolgozók testi-lelki regenerálódását célozza, amire nyilvánvalóan egy hosszabb, többhetes időszak nyújthat lehetőséget – s nem ekkor-akkor kiadott 2-3 nap. Másrészről természetesen elmondható, hogy az új szabályozás a munkaadóknak kedvezőbb lehetőségeket biztosít a munka hatékony megszervezésére.

Számos munkavállaló érzi majd valószínűleg hátrányosnak azt is, hogy a túlórákat ezentúl nem lesz kötelező kifizetni, a munkaadó megválthatja szabadidőben (az már más kérdés, hogy a gyakorlatban kevés helyen fizették ki a túlórákat – ők hamarosan törvénysértőkből jogkövetőkké léphetnek elő).

Hosszabb próbaidő lesz lehetséges

Valószínűleg a próbaidő 3-ról 6 hónapra emelésének kiötlésekor sem elsősorban a munkavállalói érdekek lebegtek a politikai döntéshozók előtt. Mint ahogy talán azon gondolat megszületésekor sem, hogy egy évről fél évre csökkentik azt az időszakot, amikor a gyermekgondozás céljából „fizetésnélkülin” otthon lévő kismama fizetett szabadságra jogosult.

Hogy a munkába visszatérő kismama szabadsága részben megváltható, ha a kismama is akarja, az már munkavállalói szempontból is pozitívan értékelhető, hiszen végül is nem szerencsés, ha a dolgozni kezdő anyuka az őt megillető felmondási védelmi időt szabadságon tölti. A kismamának a munkába visszatérést 30-60 napra előre kell majd jelezni a munkaadójának.

A kormány feltehetően csak ízelítők kívánt nyújtani Brüsszelnek az új munka törvénykönyvéből, előbb-utóbb vélhetően további részletek derülnek majd ki.

a véglegesíteni kívánt “válságparagrafus”

117/C. § (1) Ha a 117/B. § (2) bekezdés alapján rövidebb teljes munkaidőt állapítottak meg, a munkáltató és a munkavállaló írásban megállapodhatnak a (2) bekezdésben foglaltak szerint a munkaidő mértékének 2011. december 31-ig tartó felemeléséről.
(2) Az (1) bekezdésben foglalt feltételek teljesülése esetén a munkaidő mértéke a 117/B. § (1) bekezdése szerinti teljes munkaidő és az (1) bekezdés szerinti rövidebb teljes munkaidő mértéke – legfeljebb 2009. április 1. és 2011. december 31. közötti időszakra számított – különbözetének figyelembevételével emelhető meg oly módon, hogy a teljes munkaidő heti mértéke a negyvennégy órát nem haladhatja meg.
(3) A munkáltató 2011. december 31-éig nem közölhet működésével összefüggő okra alapozott rendes felmondást vagy az Mt. 94/E. § (1) bekezdése szerinti rendes felmondásról szóló tájékoztatást azzal a munkavállalóval, akinek a teljes munkaideje – e §-ban foglaltak alapján – heti negyven óránál hosszabb.
(4) A (3) bekezdésben meghatározott tilalomba ütköző munkáltatói rendes felmondás, illetőleg tájékoztatás jogellenes.
(5) A munkavállaló személyi alapbérét nem érinti, ha teljes munkaidejének a mértéke – e §-ban foglaltak alapján – heti negyven óránál hosszabb.
(6) Az (5) bekezdésben foglaltak alapján az órabérrel díjazott munkavállaló órabértételét arányosan csökkentett mértékben kell figyelembe venni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.