Pénzügy

250 tanárt bocsátanak el Pécsett

A Jobbik tiltakozik a pécsi önkormányzat döntése ellen, amelynek értelmében a fideszes vezetésű testület 250 pedagógust bocsát el - áll az ellenzéki párt szerdai közleményében.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő úgy fogalmaz: “amíg a parlamentben Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkártól folyamatosan arról hallhatunk, hogy a pedagógusi életpályát végre a kormány is megbecsüli, és kisebb béremelést is kilátásba helyeztek, addig a valóságban éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk. Kedden került nyilvánosságra, hogy a pécsi, fideszes vezetésű önkormányzat 250 pedagógust tesz lapátra s ezzel párhuzamosan intézményeket zárat be.”

A Jobbik szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy az önkormányzat rendelkezései alapján csak maximális létszámmal indulhatnak osztályok, a környező településekről érkező gyerekeket pedig lényegében nem fogadhatják a pécsi iskolák.

A közleményben hozzáteszik: a Jobbik az ilyen “ingatlanspekulációk” elkerülése miatt iskolabezárási moratórium bevezetését kezdeményezte az Országgyűlésben, amely kimondaná, hogy ne lehessen az iskolaépületeket értékesíteni, vagy más célra hasznosítani. A Jobbik úgy gondolja, az önkormányzatoknak más területeken kell spórolni, nem az oktatási intézmények bezárásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik