Pénzügy

Visszavonta a munkanélküliségi adatokat a KSH

admin

2011. 03. 29. 17:13

Lehet, hogy mégsem nőtt a munkanélküliség - szerdán kiderül. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) visszavonta a kedden közölt munkanélküliségi adatokat.

Visszavonta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a reggel közölt a “Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2010. december-2011. február” című gyorstájékoztatót
– tette közzé a statisztikai hivatal kedden délután a honlapján.

A rövid közlés szerint a teljeskörűsítéshez használt népesség-előreszámító modell hibás futása miatt volt szükség az időleges visszavonásra. A gyorstájékoztatót a javított adatokkal március 30-án újból megjelenteti a KSH.

Janák Katalin, a statisztikai hivatal főosztályvezetője elmondta, hogy mintavétellel készítik a munkaerőpiaci adatokat, amelyeket így az egész népességre kell teljeskörűsíteni. A sarokszámként használt februári népesség szám azonban hibás volt, ezért újra kell futtatni az adatokat – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a szerdai közlésnél a javított számokat jelölni fogja a KSH.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.