Pénzügy

Lehet-e cafetériával motiválni?

admin
admin

2011. 01. 24. 10:55

Sok HR-vezetőben merül fel az a gondolat, hogy speciális, eddig nem megszokott szabályokhoz köti a cafetéria rendszerét. Vagyis személyes motivációra használja fel a rendszert. Ezt az aktuális adóváltozások miatt meg is teheti.

Az aktuális adóváltozások eredményeképpen új nézőpontok és lehetőségek bújnak meg a a cafetéria jelenleg hatályos rendszerében. 2011-ben ugyanis már nem szerepel a személyi jövedelemadótól szóló törvényben az a tavaly még érvényben lévő szabály, miszerint a nem nevesített természetbeni juttatásokat minden alkalmazott esetében egyenlő arányban kellene alkalmazni, vagy csoportokat kellene alkotni.

Több HR-vezetőben is felmerült a gondolat, hogy személyes motivációra használja fel a cafetériarendszert. Aki keményen hajt, jól teljesít és húzza a cég szekerét, az – ennek megfelelő arányában – kapjon többet a cafetéria elemeiből is – vélik logikusan azok a HR vezetők, akik meglátták a változásban a lehetőséget.

Fata László cafetéria szakértő azonban óvatosságra inti a munkáltatókat. Szerinte nem kifejezetten a juttatások mértékének meghatározásához nyújt iránymutatást a munkajog. Ám akkor hogyan motiválhat egy munkaadó úgy, hogy ne ütközzön a törvénybe, ne sérüljenek a szabályok, ne bírságolják meg miatta? Erre keresi a választ a Profession.hu-n megjelent cikk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.