Pénzügy

A legvonzóbb munkaadót keresik

admin

2010. 12. 17. 13:05

A munkáltatói márka – egy cégről mint munkaadóról kialakult image – napjainkban egyre inkább felértékelődik, mivel a pályakezdők a munkahelyek között fogyasztói készségekkel felvértezve választanak.

Tudatosan választ az álláskereső

A Munkáltatói Márka Kutatásból kiderül, melyek azok a vállalatok, amelyek a legjobb választást jelentik egy pályakezdőnek – egyrészt a munkáltatói márka, másrészt az alapján, hogy az imázs mögött a valóságban mit tudnak kínálni a munkatársaiknak.

Napjaink álláskeresője a munkalehetőségek között olyan készségek és eszköztár felhasználásával választ, amelyekre mint általános értelemben vett fogyasztó tett szert. Ez a tény a munkáltatói márkát az üzleti stratégia alapvető elemévé teszi.

2010 legvonzóbb cégei

Az előző felmérésről bővebben a Figyelőben olvashat!

Magyarország legnagyobb humánerőforrás tanácsadója, az Aon Hewitt kutatásai szerint azonban ma Magyarországon még csak kevesen fordítanak figyelmet a munkáltatói hírnevük mérésére és nyomon követésére: a legismertebb munkáltatók közül is csupán minden második szervezet jelenik meg egységesen összeállított és kommunikált toborzási arculattal, és minden ötödik biztosítja folyamatos kommunikációs kampánnyal a vállalat munkáltatói minőségének hangsúlyozását a médiában.

A legvonzóbb munkaadót díjazzák

A hazai munkáltatók a Magyarországon egyedülálló Munkáltatói Márka Kutatás segítségével most megtudhatják, mennyire vonzóak a fiatal tehetségek szemében, mennyire hatékonyak márka-építési erőfeszítéseik.

A felmérés a pályakezdők véleményén, elvárásain alapul. A több tízezer fő megkérdezése alapján kialakult rangsor győztesei elnyerik a Legvonzóbb Vállalat címet. Emellett a kutatás azt is felméri, hogy mit kínálnak a valóságban a vállalatok kezdő munkatársaknak. Ahol a cégek valós kínálata leginkább egybeesik pályakezdők elképzeléseivel, azok cégek a KarrierStartTOP vállalat címet viselhetik egy éven keresztül.

Az AON Hewitt felmérését itt töltheti ki.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Veszprém, 2018. március 10.
A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint a szegedi Alen Blazevic (b) és Thiagus dos Santos (j) a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2018. március 10-én. A Szeged 32-31-re győzött, a csapat legutóbb 15 éve, 2003 februárjában nyert Veszprémben.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.