Pénzügy

Megszámolják a munkaképes embereket

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hatalmas a munkanélküliség, ráadásul a hivatalos statisztika nem tartalmazza a segélyezettek, valamint a regisztrációban nem szereplő munkaképes lakosság arányát. A kormány a tényleges adatok megszerzése érdekében lépéseket tesz - írja a Magyar Nemzet.

A megye 357 településén csaknem 400 ezer ember él, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ adatai szerint körülbelül 71,9 ezer a regisztrált álláskeresők száma, ez hivatalosan 24,4 százalékot jelent, ugyanakkor nem tartalmazza a statisztika a segélyezettek, valamint a regisztrációban nem szereplő munkaképes lakosság arányát, így jóval többen lehetnek kenyérkereset nélkül – mondta Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő. Szerencs polgármestere szerint nem zárható ki, hogy 50 százalék feletti a regisztrált és a regisztrációban nem szereplő állás nélküliek aránya a megyében.

A kormánynak az a feladata, hogy megtudja azon munkaképes emberek számát, akik nincsenek regisztrálva a munkaügyi kirendeltségeken, az önkormányzatoknál. “Így lehet csak pontos képet kapni az állástalanok tényleges számáról” – tette hozzá Koncz Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik