Pénzügy

Nincs szükség sms-bejelentésre?

Mégsem lehetne december elsejétől SMS-ben adatot bejelenteni, ha az Országgyűlés elfogadja a fideszes Koszorús Lászlónak az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény módosítására csütörtökön benyújtott javaslatát.

A képviselő előterjesztése indoklásában rámutat arra, hogy az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény a telefonon és a központi rendszeren keresztül, elektronikus úton megvalósuló adatbejelentés mellett 2010. december 1-jei hatállyal lehetővé kívánta tenni az egyes, arra alkalmas mobiltelefonokon futtatható, külön kifejlesztett alkalmazás segítségével történő SMS-alapú adatbejelentést is.

A már létező ügyintézési csatornák használatának gyakoriságán alapuló gyakorlati tapasztalatok azonban azt támasztják alá, hogy nincs szükség egy ilyen SMS-alapú bejelentési mód létrehozására – rögzíti a képviselő.

Az eddigi tapasztalatok alapján még az SMS-alapú megoldásnál jóval egyszerűbben kezelhető telefonos bejelentés is csak az összes bejelentés kevesebb mint egy százalékát tette ki, az SMS-alapú alkalmazás kifejlesztéséhez és bevezetéséhez viszont több száz millió forintos fejlesztésre lenne szükség, amely beruházás végül érdemben nem hasznosulna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik