Pénzügy

Bérükért tüntetnek Kaposváron

admin
admin

2010. 11. 24. 11:41

Ki nem fizetett járandóságuk miatt demonstráltak az átadás előtt álló kaposvári fürdőnél a munkálatokban alvállalkozóként részt vett kaposvári cégek és dolgozóik - közel százan - azért, hogy 7 hónap után végre hozzájussanak a 24 kaposvári vállalkozást érintő, összességében 170 millió forintnyi kintlévőségükhöz.

A 2009 tavaszán elindult, 3,5 milliárd forint értékű önkormányzati beruházást az unió 750 millió forinttal támogatta. A fővállalkozója a sándorfalvai Aquaplus Kft., amelynek közvetlen alvállalkozója a kaposvári Etalon Kft. kötött szerződést a kaposvári cégekkel a munka elvégzésére, ám azt a teljesítésről befogadott számlák ellenére nem fizette ki.

A kaposvári önkormányzat – miután a tartozásai miatt a bankok az Etalon Kft. számlájáról leemelték az arra átutalt pénzeket – egy külön számlán zárolta a szerződés szerint a kft.-n keresztül a vállalkozásoknak még utalandó 140 millió forintot, amit azért nem tudnak kifizetni, mert az Etalon Kft. nem írta alá az ezt lehetővé tevő nyilatkozatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.