Pénzügy

Kész embereket várnak a cégek

admin
admin

2010. 11. 17. 11:21

A HR-szakemberek kétharmada véli úgy, hogy az egyetem befejezése után azonnal hasznosítható tudással kell rendelkezniük a frissdiplomásoknak. A toborzók ötöde tartja fontosnak a diploma érdemjegyét - áll egy friss felmérésben.

Húsz ország nagyobb vállalatainak válaszai alapján kiderült: az ideális frissdiplomás szakmai tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik, még akkor is, ha éppen most fejezte be felsőfokú tanulmányait. A vállalati toborzók szerint a tanulmányok során szerzett szakmai gyakorlat a legfontosabb, csaknem 68 százalékuk véli úgy, hogy az egyetem befejezése után azonnal bevethetőnek kell lenniük a fiataloknak – derül ki a berlini székhelyű Trendence Intézet Campus 360 nevet viselő kutatásából.

A diplomában szereplő specializáció szintén a toborzók fele szerint lényeges, miközben az egyetemi végzettséget tíz HR-es közül hét tartja fontosnak. Kevesebb, mint ötödük veszi figyelembe a kiválasztás során a diploma érdemjegyét, miközben körülbelül ugyanilyen arányban tartják fontosnak az iskolán kívüli tevékenységet. Az, hogy a pályázó melyik felsőoktatási intézményben tanult, tíz toborzó közül három számára fontos.

A készségek az elméleti ismereteket is megelőzik

A sikerorientált vállalkozások és cégek számára sokkal fontosabb az állásajánlatra pályázók viselkedése és attitűdjeik, mint az elméleti ismereteik. Az úgynevezett puha foktorok (soft skills) magában foglalják a csapat-orientációt, a kommunikáció készséget, a szervezőképességet, a flexibilitást, a mobilitást, az emocionális intelligenciát, a motiválhatóságot és a kreativitást.

A tudás, a kompetenciák és a “soft skills” hármasa közül a puha kompetenciákat tartják a legfontosabbnak (36,9 százalék) a cégek toborzó munkatársai. Ezeket követik a kompetenciák (33,8 százalék), majd az elméleti ismeretek (29,2 százalék) a vállalaton belüli siker szempontjából. Az előrelépéshez a szakmai tapasztalat és a gyakorlati ismeretek a legfontosabbak. Ebből a szempontból a lista második helyén az elméleti és a gyakorlati ismertek közti átjárhatóság szerepel.

A világ különböző pontjairól származó, diplomával rendelkező toborzók mind egyetértenek továbbá abban, hogy az egyetemi tanulmányok erősítik és javítják ezeket a készségeket.

Csapatjátékosokat keresnek

A toborzók 64,7 százaléka szerit az ideális friss diplomás csapatjátékos, miközben a HR-esek valamivel több, mint fele a jó kommunikációs képességet is elvárja az ideális jelölttől, illetve 44,8 százalékuk szerint a rugalmasság is szerepel a jelentkező kompetenciái között.

A HR-szakemberek csaknem 40-40 százaléka tartja továbbá fontosnak az érvényesülési képességet és az elkötelezettséget, valamint a tanulási képességet.

A Trendence Intézet kérdéseire húsz ország (Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Olaszország, Japán, Mexikó, Hollandia, Oroszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Törökország, egyesült Királyság, Egyesült Államok), emberi erőforrás menedzserei válaszoltak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.