Pénzügy

Kevesebb magyar dolgozót bocsát el a GE

admin
admin

2010. 11. 12. 11:40

Az új beruházásokkal és a termelés átcsoportosításával a tervezettnél közel félezerrel kevesebb munkahelyet szüntet meg a General Electric (GE) magyarországi fényforrás üzletága.

A GE Fényforrás üzletága a mai napon tájékoztatta a munkavállalók képviselőit a magyarországi fényforrásgyártás átszervezésének 2011. évre tervezett lépéseiről és egyidejűleg konzultációt kezdeményezett a tervezett intézkedésekről.

A fényforrásokra vonatkozó új energiahatékonysági előírások miatt a 2009 októberében bejelentett kétéves átalakítási program szerint mindösszesen 2 570 munkahely megszűnésével számoltak. A GE most azt közölte: 461 magyarországi munkahelyet mégis meg tudnak őrizni.

„Természetesen mindent megteszünk az átszervezéssel érintett dolgozók támogatása, mielőbbi újra-elhelyezkedésük elősegítése érdekében. Ebben a kormányzat és munkavállalóink képviselői, a szakszervezetek és üzemi tanácsok is partnereink” – mondta Phil Marshall, a a GE fényforrás üzletág európai elnök-vezérigazgatója.

A vállalat és a munkavállalók képviselői a tavaly bejelentett, 2 évre szóló megállapodása alapján a GE Fényforrás üzletága a munka törvénykönyvében előírtnál kedvezőbb juttatásokat biztosít az átszervezéssel érintett munkavállalóknak – áll a cég közleményében.

A fényforrás üzletág vezetői a kormány képviselőivel is folyamatosan egyeztettek, az illetékes munkaügyi központ, a munkáltató és a munkavállalók képviselői bevonásával Munkába helyezést Elősegítő Bizottságokat (MEB) alakítottak. Az érintett munkavállalók a MEB-ek által kialakított, személyre szabott szolgáltatási csomagból választhatják ki a számukra megfelelő szolgáltatásokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.