Pénzügy

Indul a keresztféléves felvételi

admin
admin

2010. 10. 19. 10:09

Közel száz felsőoktatási intézmény, kar több mint 1100 képzést kínál az felvételizőknek. A jelentkezési határidő 2010. november 15., a felvételi döntést pedig 2011. január közepén hozzák meg.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghirdette a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás képzéseit. 94 felsőoktatási intézmény, kar összesen 1118 képzést hirdetett meg. A jelentkezési határidő 2010. november 15.

Megjelent a tájékoztató

A meghirdetéseket és a tudnivalókat részletesen a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2011. februárban induló képzések című kiadvány tartalmazza, amely idén is felsőoktatási felvételi jelentkezési lap melléklettel jelenik meg. További információk a Felvi.hu-n is olvashatók.

A meghirdetett képzések túlnyomó részét a már felsőfokú végzettségűeknek szóló mesterképzések alkotják (808 meghirdetés), amelyek nemcsak a korábban végzettséget szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják. A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során csak költségtérítéses képzésekre lehet jelentkezni. A felsőfokú végzettséggel még nem rendelkezők 82 (plusz négy hitéleti) alapképzési szak, valamint 228 felsőfokú szakképzés közül választhatnak.

A jelentkezők korlátlan számú képzést jelölhetnek meg, amelyeket jelentkezéskor rangsorolniuk kell. A felvételi kérelem az előző éveknek megfelelő módon, kétféleképpen nyújtható be: hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy az e-felvételi szolgáltatás felületén keresztül. A jelentkezési lap ingyenesen beszerezhető az Educatio Kft. Ügyfélszolgálatán, az Oktatási Hivatal Regionális Igazgatóságain, valamint a képzéseket meghirdető egyes felsőoktatási intézményekben.

A felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9000 forint, amely 3 jelentkezés díját foglalja magában. Ennél több jelentkezés esetén jelentkezésenként 2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni.

Az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények 2011. január közepén döntenek a jelentkezői kérelmekről, ekkor hozzák meg a besorolási és a felvételi döntést. A megállapított ponthatárok először a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján jelennek meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.