Pénzügy

Kedden indul a Virtuális Állásbörze

Különleges állásbörzét tart az egyik állásportál. Kizárólag a virtuális térben rendezik, és a hagyományos és az online börzék legjobb tulajdonságait egyesíti, különleges lehetőséget kínálva ezzel álláskeresőknek és toborzóknak egyaránt.

Az online és a hagyományos állásbörzék előnyös tulajdonságait egyesíti magában a Magyarországon egyedülálló, Profession.hu által szervezett rendhagyó állásmustra.

A Virtuális Állásbörze 2010. szeptember 28-30. között, éjjel-nappal elérhető lesz. Így tehát teljes mértékben online lesz: segítségével megszűnik a földrajzi és időbeli korlát, ami a potenciális munkavállalókat az ajánlatoktól elválasztja. Ami azonban újdonság: az egész weboldal dizájnja, grafikája egy valós, „térben” bejárható állásbörzét formáz – a felhasználók szó szerint „sétálhatnak” majd a standok között, és egy kiállítóra rákattintva láthatják majd a cég bemutatkozását, illetve az ajánlatokat.

A felület teljes mértékben interaktív lesz, hiszen a kiállító cégek HR-eseitől az álláskeresők online kérdezhetnek. A hagyományos állásbörzékre annyiban hasonlít a Profession.hu rendezvénye, hogy a standoknak nyitvatartási ideje lesz – az online börzék szellemében azonban ezen időn kívül feltett kérdésre is válaszolnak a cégek, ám erre másnapig várni kell. A börzén tehát a fotelból kereshetünk állást, hiszen nem kell a helyszínre utazni – a világ bármely pontjáról meglátogatható. És akár munkaidőben is barangolhatunk, keresgélhetünk az ajánlatok között, ezért nem szükséges szabadságot sem kivenni.

Magyarországon a kezdeményezés teljesen egyedülálló: 2000-ben ugyan már rendeztek egy virtuális állásbörzét, ám az akkori technológia egy egyszerű honlap elkészítését tette csupán lehetővé. A Profession.hu által alkalmazott, spanyol szoftver rendkívül fejlett: a felhasználóknak valós „térbeli” élményt nyújt, ráadásul a résztvevők egy helyen, gyorsan több száz állásajánlatra is jelentkezhetnek, és kérdezősködhetnek, szinte „chatelhetnek” a cégek képviselőivel.

A börzén harmincnál is több vállalat vesz részt, a HR-cégek mellett elektronikai, ipari gyártó és kereskedelmi, pénzügyi vállalatok is toboroznak, de például telekommunikációs szolgáltató, illetve mobiltelefon-gyártók is itt szeretnék feltölteni az üres pozícióikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik