Pénzügy

Pótfelvételi: a menedzsment szakok mennek

Alap- és osztatlan képzésekre több mint tízezren, mesterképzésekre csaknem ezernégyszázan jelentkeztek a pótfelvételi eljárás során a csaknem végleges adatok szerint; a legnépszerűbbek a gazdálkodási és menedzsment szakok, illetve a tanárképzési szakok voltak - mondta Horváth Tamás, az Educatio Kft. felsőoktatási igazgatója.

Tájékoztatása szerint a jelentkezések feldolgozásának jelenlegi, mintegy 95 százalékos feldolgozottsága mellett 12 984 jelentkezőt tartanak nyilván. Legtöbben a levelező munkarendű képzések iránt érdeklődtek, szám szerint 6836-an, a nappalira jelentkezők száma 5281.

Az alap és osztatlan képzési szinteken a gazdálkodási és menedzsment szak iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, 1113-an adtak be kérelmet, míg a mesterképzésben magasan a különböző tanárképzési szakok iránt volt a legnagyobb érdeklődés: 544-en jelentkeztek. Felsőfokú szakképzésben az idegenforgalmi szakmenedzser képzést jelölték meg a legtöbben, 168-an.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás során augusztus 10-ig már csak egy intézménybe és csak egy képzésre lehetett jelentkezni. A ponthatárokat augusztus 27-én határozzák meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik