Pénzügy

Kirúgták, mert túl szexi

A gyermekét egyedül nevelő nőt azért rúgta ki a New York-i Citibank, mert túlságosan vonzónak találták. A bank vezetése szerint megosztotta a férfi alkalmazottak figyelmét, akik a nő bájai miatt nem tudtak a munkájukra koncentrálni. Az asszony bírósághoz fordult.

Egy évvel ezelőtt Debrahlee Lorenzana banktisztviselőként helyezkedett el New York üzleti negyedében. Néhány munkanap elteltével a pénzintézet vezetősége egy listát adott át neki, amelyben meghatározta, hogy milyen ruhákat tilos hordania a munkahelyén. Olyan ruhák viselésében akarták korlátozni, amelyek valójában nem is kihívóak: mint például szűk nadrágok, szoknyák, tűsarkú cipők.

A bank nem asszony ruháiban talált kivetnivalót, nem volt túlságosan mély például a blúzán a nyakkivágás, vagy túl rövid a szoknyája. A valódi ok a nő testalkata, kisugárzása volt, a munkaadó szerint a jelenlétében nem tudnak a férfi kollégák a feladataikra koncentrálni – írta a CBS News.com.

A nő felháborítónak tartotta a korlátozásokat, ezért – miután június elején kirúgták – ügyvédhez fordult, illetve felkereste New York Állam Emberi Jogi Irodáját is. Úgy érzi, esetében súlyos diszkrimináció történt. Azt reméli, a per során megtanulja Citibank a leckét: nem rúghatja ki azt, aki jól végzi a munkáját, és nem diszkriminálhat senkit – nyilatkozta a WCBS televíziónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik