Pénzügy

Kirúgnak több száz postást

admin
admin

2010. 05. 20. 07:12

A foglalkoztatási terven felüli, több száz fős létszámleépítés zajlik a Magyar Postánál – tudta meg helyi szakszervezetektől a Magyar Nemzet.

Zajlik az idei foglalkoztatási terven felüli létszám leépítés a Magyar Postánál, ezért a folyamat azonnali felfüggesztését követeli Szűcs Ildikó vezérigazgatótól a Postások Független Szakszervezete és a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (Pofész). A nagyvárosokban csaknem háromszáz embert bocsátottak el eddig, a kis postákon pedig a munkaidőt csökkentik – mondta a lapnak Ádám István.

A Pofész elnöke hangsúlyozta, a társaság azzal indokolja a leépítéseket, hogy nem folytak be a várt bevételek, ezekről azonban már az üzleti terv készítésekor is tudható volt, hogy – főként a válság közepén – túltervezettek.

A jelenlegi elbocsátások a hivatalos, szakszervezetekkel egyeztetett foglalkoztatási terven belül zajlanak – állította lapunknak Tomecskó Tamás. A társaság szóvivője elismerte, hogy a közelmúltban csoportos létszámleépítést jelentettek be, de az csak Budapestre vonatkozott, és csak igazgatósági, irányítói szinteket érintett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.