Pénzügy

Ezer új munkahelyet ígér a Bosch

A jövőben is az innovációra helyezi a hangsúlyt a Bosch: a kutatási és fejlesztési tevékenység továbbra is kiemelt terület lesz, sőt a már hatezer főt főállásban foglalkoztató cég további ezer új munkahelyet ígér.

A hazánkban 11 vállalattal jelen lévő Bosch cégcsoport beruházásai elérték a 14 milliárd forintot, kutatás-fejlesztésre több mint 10 milliárd forintot fordítottak 2009-ben. A cég magyarországi forgalma 109 milliárd forintra nőtt 2009-ben, mialatt a cég teljes hazai forgalma – amelybe beletartoznak a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek is – 315 milliárd forint lett.

Thomas Beyer, a magyarországi Bosch csoport vezetője évértékelőjében hangsúlyozta: olyan szerkezeti változtatásokat és stratégiai intézkedéseket tettek az elmúlt év során, amelyek elősegítik a válságból való gyorsabb kilábalást. „Gyártási és kereskedelmi hálózatunkkal, mérnöki szakértelmünkkel és elkötelezett munkatársainkkal kitűnő pozícióban vagyunk ahhoz, hogy magyarországi tevékenységünket tovább bővítsük” – mondta.

Munkahelyeket teremtenek

2500 főt foglalkoztat a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyára. A létszám folyamatosan bővült az elmúlt egy évben, kétszáznál is több új mérnök és közgazdász gyakornokot alkalmaztak. Legtöbbjük számára hosszú távú munkalehetőséget kínálnak.

A következő évek egyik nagyszabású magyarországi fejlesztése kezdődik meg 2010-ben Miskolcon. A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. új gyártócsarnokot létesít. Az építkezés 2010 májusában kezdődik, előreláthatólag egy évig tart majd. A walesi generátorgyártás áttelepítésének folyamata már elkezdődött, amely várhatóan idén ősztől kezdődően több mint négyszáz új munkahelyet jelent Miskolcon és Hatvanban.

A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja 2009-ben tovább növekedett, így a tervek szerint 2010-ben már az ötszázadik mérnök kezdheti meg a pályafutását. A tíz évvel ezelőtt elkezdett fejlesztési tevékenységnek köszönhetően 2005-ben alapították meg a központot, ami vonzó munkalehetőséget kínál a legjobb mérnökhallgatók és a pályakezdő mérnökök számára. A Bosch 2012-ig 9 milliárd forintos beruházással fejleszti a központot, azaz kétszáz új munkahellyel növeli meg a budapesti autóipari kutatási+fejlesztési (K+F) kapacitását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik