Pénzügy

Feleslegessé vált 86 tanár?

admin
admin

2010. 04. 26. 11:16

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy tudja, a főváros oktatási bizottsága 86 tanári álláshelyet szüntetne meg, emiatt tiltakoznak. 22 intézményt érintene ez a szakképzési szerkezet átalakítása és a csökkenő diáklétszám miatt - írja az Edupress.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint megalapozatlan az intézménybezárási csomag, szerintük a jelenlegi tervezettel tanári feladatok maradnának ellátatlanul.

Szerintük a tervezet hatására olyan területeken nem teljesülnének a személyi feltételek, mint az iskolai agresszió és konfliktusok vagy az integráció. Ezeket azonban a pedagógusi végzettséggel rendelkezők tudnák leginkább ellátni – véli a szakszervezet. Az érdekképviselet úgy tartja: évek óta hiányzik az említett problémák megoldására vonatkozó átfogó koncepció. Nehezményezik továbbá, hogy központi, pályázati forrásból fizetnék ki az elbocsátottak végkielégítését, így azonban öt évig nem állíthatnák vissza ezeket az álláshelyeket.

A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy 2007-ben 20 szakképző intézményt szüntettek meg a fővárosban, a lépés pedig ezer pedagógus elbocsátása mellett 19 ezer diákot érintett. Hiába költött pedig az önkormányzat korábban 800 millió forintot az intézményekre, most azok üresek, miközben a “racionalizálás” jelszavával végrehajtott intézkedések nyomán jelenleg túlzsúfolt tantermekben tanulnak a diákok – közölte a PDSZ.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.