Pénzügy

A Microsoft és az S Modell volt a legjobb

Átadták a Legjobb Női Munkahely 2009 című pályázat díjait szerdán a Parlamentben. Első helyezést ért el a Microsoft Magyarország Kft. és az S Modell Kereskedelmi Zrt.

A nők foglakoztatása nem egyenjogúsági, hanem gazdasági kérdés – jelentette ki Ferenczi Andrea, a kezdeményezést elindító Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke az ünnepségen. Emlékeztetett: a “Legjobb Női Munkahely” projektet 2007-ben indították el, és immár harmadik alkalommal adják át díjakat.

Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság és a pályázatokat elbíráló testület elnöke rámutatott, hogy a hatósághoz kerülő ügyek 50-60 százalékát a foglalkoztatást területét érintő diszkriminációs esetek teszik ki. Ezeknek az ügyeknek a sértettjei többnyire nők – mondta.

A legtöbb nőt nem a női nemhez való tartozása miatt, hanem a gyerekvállalás miatt éri hátrány a foglalkoztatásban – jelentette ki Demeter Judit. Rámutatott: a nyertes cégek egyfajta társadalmi szerepvállalásról tettek tanúbizonyságot, és szolidaritást vállaltak. Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkára köszönetet mondott a nyertes pályázóknak példamutató tevékenységükért.

A Legjobb Női Munkahely díjakat két kategóriában osztották ki. A 250-nél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában első helyezett lett a Microsoft Magyarország Kft., második a Fővárosi Gázművek Zrt., harmadik a MAVIR Zrt.
A 30-250 munkavállalót foglalkoztató vállalatok közül első lett a S Modell Kereskedelmi Zrt., a MARKS & SPENCER kizárólagos magyarországi franchise partnere, második helyezést ért el a Quintiles Magyarország Kft., és harmadik lett a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt.

Az ünnepségen három különdíjat is kiosztottak. A pályázat értékelési szempontjai voltak a tisztességes munkafeltételek, a karrierlehetőség, előmenetel biztosítása, az egészség és jó közérzet megőrzésének lehetősége, a készségek fejlesztésének lehetősége, valamint a munka és a magánélet összeegyeztethetősége – hangzott el a díjátadáson.

A “Legjobb Női Munkahely” projekt célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásnak esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik