Pénzügy

Felmondta a kollektív szerződést a Malév

admin
admin

2010. 03. 31. 18:11

Felmondta a Malév Zrt. vezetése a kollektív szerződést (ksz) szerdán délután, ezzel egyidejűleg felhatalmazta a menedzsmentet az új ksz megkötésére vonatkozó tárgyalások megkezdésér. A döntést a szerkezetátalakítással, a költségek racionalizálásával indokolta a légitársaság.

A menedzsment a döntéséről írásban tájékoztatta a társaság 5 reprezentatív szakszervezetét. A ksz felmondása és az új megkötésére vonatkozó tárgyalások megkezdése is részét képezi a társaság készülő szerkezetátalakítási tervének, amely alapján a tulajdonosok és a menedzsment is a társaság gazdasági stabilitását kívánja megteremteni.

A piaci nehézségek és az általános gazdasági visszaesés ellenére a vezetés továbbra is – a munkavállalói érdekek figyelembe vételével – hosszú távú megoldásokban gondolkodik, hogy a Malév Zrt. a szerkezetátalakítási tervnek megfelelően 2012-ben nyereségessé váljon – fogalmaz a légitársaság.

A szerkezetátalakítási programnak része a bevételek növelésén túl a költségek további racionalizálása, a foglalkoztatás rugalmasabbá tétele, amelyet a társaság jövője és a munkahelyek megmentése érdekében is következetesen végig kell vinni – hangsúlyozzák a közleményükben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.