Pénzügy

Az orvosok a rezidensek mellé álltak

admin
admin

2010. 03. 17. 14:50

A szakorvosok, szakorvosjelöltek egzisztenciális helyzetének javítását, képzési körülményének felülvizsgálatát szorgalmazza az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége.

A FAKOOSZ – Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége egy közleményben állt ki a Magyar Rezidens Szövetség mellett. Mint írták: aggodalommal tölti el őket, hogy mára Magyarországon gyakorlatilag megszűnt az orvosutánpótlás, és a jelenlegi jogszabályok lehetetlenné teszik ezen probléma megoldását.

“Ezért támogatjuk a rezidens szövetség lépéseit, melyeket az orvoselvándorlás, a pályaelhagyás megakadályozása, a képzési feltételek javítása érdekében tesz” – fogalmaznak, hozzátéve, ahhoz hogy a kistelepüléseken, hátrányos helyzetű térségekben ne legyen veszélyeztetett a betegellátás, a szakorvosok, szakorvosjelöltek egzisztenciális helyzetének azonnali javítására, a képzési körülmények felülvizsgálatára van szükség.

Véleményük szerint a szabad munkavállalást korlátozó intézkedések visszavonását követően elengedhetetlen új megoldásokkal az orvosi és egészségügyi szakdolgozói életpálya európai uniós színvonalú biztosítása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.