Pénzügy

Az orvosok a rezidensek mellé álltak

A szakorvosok, szakorvosjelöltek egzisztenciális helyzetének javítását, képzési körülményének felülvizsgálatát szorgalmazza az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége.

A FAKOOSZ – Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége egy közleményben állt ki a Magyar Rezidens Szövetség mellett. Mint írták: aggodalommal tölti el őket, hogy mára Magyarországon gyakorlatilag megszűnt az orvosutánpótlás, és a jelenlegi jogszabályok lehetetlenné teszik ezen probléma megoldását.

“Ezért támogatjuk a rezidens szövetség lépéseit, melyeket az orvoselvándorlás, a pályaelhagyás megakadályozása, a képzési feltételek javítása érdekében tesz” – fogalmaznak, hozzátéve, ahhoz hogy a kistelepüléseken, hátrányos helyzetű térségekben ne legyen veszélyeztetett a betegellátás, a szakorvosok, szakorvosjelöltek egzisztenciális helyzetének azonnali javítására, a képzési körülmények felülvizsgálatára van szükség.

Véleményük szerint a szabad munkavállalást korlátozó intézkedések visszavonását követően elengedhetetlen új megoldásokkal az orvosi és egészségügyi szakdolgozói életpálya európai uniós színvonalú biztosítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik