Pénzügy

A legjobbat hoznák ki az embereikből

admin
admin

2010. 03. 17. 14:18

A vállalatok sikerét a munkatársak teljesítménye is erősen befolyásolja. A kompetenciák felmérése, hasznosítása, sőt fejlesztése éppen ezért lehet fontos. Hamarosan pedig akár egy külön szakmává fejlődhet a kompetenciagazdálkodás.

A sikerhez ma már nem elegendő a minőségi kiszolgálás vagy a kiváló termék, valami pluszra is szükség van. A megfelelő kompetenciák kiaknázásával, alkalmazásával a dolgozók fejleszthetők, ezáltal pedig növekszik a megrendelés, valamint a cég elismertsége és a hírneve. Ezen fontos ismeret birtokában a Perfekt Zrt. oktató, szakmai konzultációt szervez, annak érdekében, hogy az érdeklődők mindent megtudhassanak a kompetenciagazdálkodásról.

Az április 7-i budapesti fórumon olyan fontos témák kerülnek a középpontba, mint a cégérték meghatározása a humán erőforrás szempontjából, a munkaerő értéke, a munkakör-kompetencia kontrollja, a csoportos és személyes készségfejlesztés, illetve hogy miként lehet a cégkompetenciát kontrollálni. Laáb Ágnes adótanácsadó, okleveles könyvvizsgáló, a BME egyetemi docense előadásában arról beszél majd, hogy felismeri, elismeri-e a cégvezetés a „húzó” munkaerő, illetve segíti-e a kiteljesülését. A legtöbb vállalkozásnál foglalkoznak ugyan HR-kérdésekkel, képzésekkel, csapatépítéssel, viszont azt, hogy a humán erőforrás kompetenciája mikor tőke (forrás) és mikor erőforrás (eszköz), Magyarországon először Laáb Ágnes fogalmazza meg.

A Perfekt Zrt. a kompetenciagazdálkodás témakörét kiemelten kezeli, éppen ezért célja, hogy a jövő nemzedékei is megismerjék az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. Ennek egyik legjobb módja, hogy a jövő vezetőit nevelő pedagógusok is tisztában legyenek a fontosságával. A Perfekt Zrt. e cél érdekében összefogott a Nemzeti Tankönyvkiadóval, és április 14-én ’Siker és kiválóság a pedagógus szakmában, avagy kompetenciagazdálkodás pedagógusoknak címmel’ szakmai fórumot szervez. A képzés arra koncentrál, hogy miként lehet felismerni a kompetenciagazdálkodás előnyét egy oktatási intézményben, hogyan lehet láthatóvá tenni a láthatatlan vagyont, hogyan lehet hasznosítani a potenciális vagyont.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.