Pénzügy

Turnéra indulnak az üzleti iskolák

Az idén a világ vezető üzleti iskolái újra bejárják a világot a QS World MBA Tour során. A 66 várost – köztük Budapestet – érintő rendezvénysorozaton az MBA-képzés iránt érdeklődők személyesen találkozhatnak a legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel.

A börze 2010. március 17-én, 18 órától kezdődik a Corinthia Grand Hotel Royalban (Budapest, Erzsébet körút 43-49.). A látogatók több mint 15 hazai és nemzetközi egyetem MBA-programjáról kaphatnak részletes információkat. A Top MBA oldalán regisztrálóknak a részvétel ingyenes.

A QS World MBA Tour lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők személyesen találkozhassanak a világ legjobb egyetemeinek munkatársaival, volt növendékeivel, és informális környezetben tegyék fel kérdéseiket. Fiatal, pályakezdő diplomások és tapasztalt vezetők egyaránt hasznos információkat kaphatnak a különböző oktatási programokról, ösztöndíjakról és egyéb finanszírozási lehetőségekről.

A rendezvényre ellátogatók több mint 15 vezető nemzetközi üzleti iskola képviselőivel találkozhatnak. A résztvevők között ott lesz Európa tíz legjobb üzleti iskolája közül például az SDA Bosconi és az IE Business School, de a jelöltek találkozhatnak az EDHEC (Franciaország), a GISMA (Németország), a WU Executive Academy (Ausztria), és a tengerentúlról pedig a Duke University illetékeseivel is.

Mi az az MBA?

Az Master of Business Administration (MBA) egy posztgraduális menedzsment végzettséget adó képzés. A QS World MBA Tour a világ legnagyobb MBA karrier és oktatási szakkiállítása, amely a világ több száz üzleti iskoláját mutatja be 35 országban minden évben.

„A részvételünk nagyban segít megnövelni a CEU márka és az általunk kínált programok ismertségét. Ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a leendő pályázókkal személyesen is találkozhassunk” – nyilatkozta Vági Andrea, a CEU üzleti iskola toborzási vezetője.

Tavaly a QS World MBA Tour mintegy 65 ezer látogatót vonzott világszerte, s az ő megkérdezésükkel egy átfogó felmérés készült a jelentkezők hozzáállásáról és terveiről. A QS TopMBA Applicant Survey kimutatta, hogy a jelentkezők érdeklődése érezhetően megnőtt azon iskolák iránt, amelyek a vállalkozásra és a CSR-re specializálódtak Európában az előbbit 40 százalék említette mint őt érdeklő területet, az előző évi 32 százalékhoz képest, míg az utóbbi iránt majdnem megduplázódott az érdeklődés. A 2009-es börzén mintegy ötszáz magyar MBA-aspiráns vett részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik