Pénzügy

Az önkéntes munkát népszerűsítik Szabolcsban

admin
admin

2010. 02. 25. 13:25

Mintegy 27 millió forint értékű programot indított el az önkéntesség megyei szintű fejlesztése és terjesztése érdekében a nyíregyházi székhelyű Szocio East Egyesület.

A kezdeményezés célja az önkéntesség kultúrájának népszerűsítése a lakosság, valamint a civil, az állami és piaci szektor körében – közölte Kinyik Margit irodavezető. Tájékoztatása szerint a 100 százalékban uniós támogatás segítségével a szervezet létrehozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkéntes Centrumot, s a térség hat településén alakítanak ki decentralizált információs pontokat, ahol bárki megismerkedhet az önkéntes munkával.

A programot négy úgynevezett kulcsszakértő alkalmazása segíti, akiknek feladata lesz az önkéntesek kiközvetítése, az őket fogadó szervezetek és intézmények felkészítése és képzése, de a tapasztalatok átadásával és tanácsadással egyaránt segítik a két fél közti együttműködést – ismertette Kinyik Margit.

A szervezet ezen felül figyelemfelkeltő és népszerűsítő programokat szervez, részt vesz a megye nagyobb közéleti-kulturális rendezvényein. A projektbe iskolákat, kulturális intézményeket egyaránt bevonnak, emellett létrejön majd egy online formában elérhető információs adatbázis is, amely az önkéntesek és a fogadó szervezetek egymásra találását segíti.

A 21 hónapig tartó programhoz 27 millió forint támogatást nyert el az egyesület a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázati kiíráson. A önkéntesség fejlesztésére egyébként az ország tizenegy megyéjében indult el hasonló projekt, amelyet az Önkéntes Központ Alapítvány koordinál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.