Pénzügy

Tananyag lehet a munkajog

admin
admin

2010. 02. 15. 12:44

A kötelező tananyagba kerüljenek be a munkavállalói, ezen belül is a munkajogi, szakszervezeti ismeretek - követeli a Liga Szakszervezetek. Úgy vélik, hogy a fiatal munkavállalók ismeretei rendkívül hiányosak ezen a téren.

A Liga azt is javasolja, hogy a pedagógusképzésben, és -továbbképzésben a lehető leghamarabb jelenjen meg a munkajogi ismeretek oktatásának ellátására való felkészítés.

Számos kutatás – így például a kormány által megrendelt Ifjúság 2008 felmérés is – alátámasztja a fiatalok hiányos ismereteit. Ennek ellenére sem a köz-, sem pedig a felsőoktatásban nincs tematikus oktatás a témában. „Ma úgy kerül ki egy fiatal az iskolapadból, hogy még életében nem látott munkaszerződést és a feketemunkáról, mint olyanról sajnálatos módon nem is hall” – olvasható a közleményükben.

A Liga szerint ezért meg kell jelennie a munkavállalói ismereteknek az alapfokú oktatásban a végzős évfolyamokon, a középfokú oktatásban az utolsó két évfolyamon, a felsőfoktatásban pedig legalább féléves választható tárgyként minden intézményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.