Pénzügy

Hogyan viszonyul egy cég a megváltozott munkaképességűekhez?

admin
admin

2010. 02. 15. 16:51

Újra felmérik a munkahelyi esélyegyenlőséggel, felelősségvállalással kapcsolatos hazai gyakorlatot. Kutatásba kezdett a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának hazai gyakorlatáról a speciális HR-képzéseiről és tanácsadási tevékenységéről ismert mtd Tanácsadói Közösség.

2010-ben – a megváltozott munkaképességű személyekkel kapcsolatos kommunikáció évében – hazánkban a rehabilitációs hozzájárulás a megelőző évben fizetendő összeg közel hatszorosára emelkedett. A vállalkozások, intézmények CSR és esélyegyenlőségi gyakorlatának idei vizsgálatával az mtd Tanácsadói Közösség fel kívána tárni a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának lehetőségeit, esetleges akadályait.

A kutatás eredményeiből amolyan „best practice”-gyűjteményt hoznának létre, amelyek segítenék a vállalatokat, intézményeket, hogy társadalmilag felelősen, költséghatékonyan működhessenek. Emellett természetesen a befogadó munkahelyi kultúrák népszerűsítése is könnyebb lenne, és a jó gyakorlatok még szélesebb körben ismertté válhatnának. Ezeket a benchmark-eredményeket várhatóan 2010 őszén hozzák nyilvánosságra, egy a tavalyihoz hasonló, exkluzív rendezvény keretében.

A 8-10 perces kutatás kitöltői közt hasznos esélyegyenlőségi szolgáltatásokat, értékes workshop-részvételt és konferencia belépőket sorsolnak ki.

A munkahelyi esélyegyenlőségről és a vállalati felelősségvállalásról, valamint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával kapcsolatos problémákról, nehézségekről szóló kutatás itt tölthető ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.