Pénzügy

A Profession.hu már az iWiW-en is elérhető

admin
admin

2010. 02. 09. 13:33

Nagyszabású fejlesztést jelentett be a hazai internetpiac két vezető társasága, az Origo és a Sanoma Budapest: az iWiW közösségi oldalhoz illeszkedő új, álláskereső alkalmazás 4,4 millió felhasználót ér el, s mind a hirdetők, mind az álláskeresők számára egyedülálló, személyre szabható lehetőségeket kínál.

Élesítették a Profession.hu által fejlesztett iWiW-alkalmazást, amely az munkakeresést teljesen új felületre, egy közösségi oldalra viszi át. „Könnyen belátható, hogy nem csupán egy újabb, sokadik álláskereső portálról van szó. Még csak nem is egyszerű hirdetésről. A felhasználók alapvetően kétféleképpen csoportosítják a dolgokat az interneten manapság: vannak az őket érdeklő témák, és vannak a hirdetések. A Profession.hu alkalmazása, azáltal, hogy beépül az iWiW-profilba, a „fontos dolgok”- csatornán keresztül szól a felhasználókhoz” – mondta Gerentsér Imre, a Sanoma Budapest újmédia-divíziójának igazgatója a terméket bemutató sajtótájékoztatón.

Az alkalmazás testre szabhatósága mind hirdetői, mind álláskeresői oldalról precízebb találatokat tesz lehetővé. A Sanoma szakértői szerint valódi paradigmaváltásról van szó: az álláskeresések böngészését felváltja az a helyzet, ahol az álláskeresések előre megadott paraméterek alapján házhoz jönnek, méghozzá egy olyan környezetben, amely a felhasználó számára a leginkább releváns. Mivel az alkalmazáson keresztül az adatbázisba feltöltött állásokból akár egy-egy ismerősnek is lehet ajánlani, az álláskereső és az állás „egymásra találása” sokkal személyesebbé, gyorsabbá válik.

„Az iWiW a magyar internetezők életének elválaszthatatlan része. Logikus lépés volt tehát az álláskereső alkalmazás fejlesztése. Az iWiW amúgy is gyakorlatilag az első felület, ahol a HR-esek, állásadók megismerkednek leendő munkavállalóikkal – a Profession Állásvadász alkalmazás ezt gondolja eggyel tovább: biztonságos, jól használható, személyre szabható lehetőségeket kínál, amelyek az álláskeresők és a munkatársakat keresők dolgát egyaránt nagymértékben megkönnyítik” – tette hozzá Vaszily Miklós, az [origo] vezérigazgatója.

Az iWiW 4,4 millió regisztrált felhasználóval és napi átlagosan 1,2 millió egyedi látogatójával nem csupán Magyarország vezető közösségi portálja, hanem egyik legnépszerűbb honlapja is. A Profession.hu pedig hazánk legnagyobb állásportálja.

„Az internetes álláskeresés egyre fontosabbá válik. A Szonda-Ipsos felmérése alapján 2008-ban az internetezők 25 százaléka, 2009-ben pedig már a 28 százaléka keresett állást online. Ha ezt összevetjük azzal, hogy a KSH 2009. év végére vonatkozó gyorsjelentése szerint 15-74 éves munkanélküliek száma 445ezer fő, 43 százalékuk egy éve vagy annál régebben keres állást, könnyen belátható, hogy az alkalmazásnak mekkora a létjogosultsága” – tette hozzá Gerentsér Imre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.