Pénzügy

Tudatosabbak a felvételizők

admin
admin

2010. 01. 25. 11:38

A munkáltatók által is elismert diploma, a színvonalas és gyakorlatorientált oktatás, illetve a közeli lakóhely a három legfontosabb szempont a felsőoktatási intézmény kiválasztásakor – állapítja meg egy friss kutatás.

A felmérés eredményei szerint a hallgatók elsődleges szempontja az intézet kiválasztásakor a diploma elismertsége a munkaerőpiacon, az iskola presztízse és jó hírneve, valamint a földrajzi közelség voltak – áll a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetének elsőéves hallgatói körében végzett felmérésben.

A diákok döntését ennél kisebb mértékben befolyásolta a családi vagy baráti ráhatás, az ismerőseiktől kapott információk, a középiskolai tanáraik javaslata és a várható ponthatár. A kutatás eredményei ugyanakkor azt mutatják, hogy a felvételizőkre a legcsekélyebb hatással a toborzó kampány van, valamint az a kényszer, hogy esetleg nem vették fel őket más felsőoktatási intézménybe.

Forrás: BGF

Forrás: BGF

A szakválasztást elsősorban a gyors állásszerzés reménye, az adott szakma társadalmi presztízse és a jó kereseti lehetőség befolyásolta, míg a szakmai motiváltság és az érdeklődés csak negyedik a sorban. A megkérdezett gólyák több mint háromnegyede az első helyen jelölte meg ezt az intézetet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.