Pénzügy

Hétfőig lehetett jelentkezni a felsőoktatásba

admin
admin

2009. 11. 16. 16:16

November 16-án éjfélig nyújthatják be jelentkezésüket azok, akik 2010 februárjától valamely egyetem, főiskola hallgatói szeretnének lenni. Számukra harmincöt intézmény kínál ezernél is több keresztféléves képzést.

A 2010 februárjában induló képzésekre nemcsak azok jelentkezhetnek, akiknek van érettségi bizonyítványuk, hanem azok is, akik mesterképzésre készülnek, és rendelkeznek felsőfokú végzettséggel vagy most végeznek alapképzésen és a 2010. január 4-ig beküldik a kiállítás alatt lévő diplomájukról szóló hivatalos intézményi igazolást.

A keresztféléves eljárásban harmincöt intézmény 92 kara összesen 1037 lehetőséget hirdetett meg. Ebből 764 mesterképzés, amelyek többségét államilag támogatott és költségtérítéses formában is lehet választani.

A jelentkezés határideje 2009. november 15., ám mivel ez munkaszüneti napra esik, ezért november 16-án éjfélig lehet a jelentkezést benyújtani.

Ez kétféleképpen tehető meg: postán vagy elektronikusan. Jelentkezési lapot a meghirdetéseket és a tudnivalókat összefoglaló Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2010. februárban induló képzések című kiadvány tartalmaz, de ingyenesen beszerezhető az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, illetve az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain. Egyszerűbb és gyorsabb azonban elektronikusan: a Felvi.hu-ról elérhető e-felvételivel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.