Pénzügy

Sok orvos utálja a munkáját

admin
admin

2009. 11. 13. 11:20

Egy nemrég közzétett nemzetközi felmérés szerint az ausztrál háziorvosok több mint fele elégedetlen a munkájával. A tizenegy vizsgált ország szakemberei közül az ausztrál orvosoknál csak a német doktorok szeretik kevésbé.

Az amerikai székhelyű Commonwealth Fund tizenegy ország háziorvosainak helyzetét vizsgáló kutatása szerint az ausztrál és német orvosok kirívóan elégedetlenek a munkájukkal.

Az ausztráloknak az 52 százaléka elégedetlen a szakmájával, és csak a tizedük nyilatkozta azt, hogy nagyon szereti azt. Náluk csak a német doktorok állnak rosszabbul: a Németországban praktizáló háziorvosok több mint 60 százaléka elégedetlen – írta az ELTE-TTK hírlevele.

A másik véglet az új-zélandi, a norvég és a holland egészségügyi szakemberek körében tapasztalható. Új-Zélandon és Norvégiában az orvosok 89 százaléka elégedett a munkájával, amelyből mindkét ország esetében 35 százalék a nagyon elégedettek aránya. Hollandiában a doktorok 22 százaléka nagyon, összesen pedig 88 százaléka szereti a munkáját.

A nagyon elégedettek aránya országonként eltérő: 80 százalék körüli Nagy-Britanniában, Svédországban és Olaszországban, 75 százalék körül mozog Kanadában és Franciaországban, illetve mintegy 65 százalékos az Egyesült Államokban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.