Pénzügy

“Garantált” forgalom a jogpontoknál

A Jogpont Hálózat nagy segítséget nyújt állástalanoknak, pályakezdőknek, vállalkozóknak, mindenkinek, akinek ingyenes jogi tanácsra van szüksége. Az Észak-alföldi Jogponthoz kilenc hónap alatt 2100-an fordultak. A hálózatok finanszírozása jövőre is biztosított.

A 2009. februárja óta működő Észak-alföldi Jogpont Hálózatnál november elejéig mintegy 2100 érdeklődő vette igénybe az ingyenes szolgáltatásokat. Közülük 1200 ügyfél munkajogi, 270 társadalombiztosítási, 500 pedig cégjogi kérdéseire várt választ, több mint 70 százalékuk jogaikra és kötelezettségeikre volt kíváncsi.

A Hajdú-Bihar, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 20 jogsegélyszolgálatát felkeresők között továbbra is magas az állástalan, a pályakezdő, a fiatal, a halmozottan hátrányos helyzetű ember, egyre több közalkalmazott keresi fel a jogászokat. Nőtt az érdeklődés a vállalkozási ismeretek iránt is.

Egyre többen félnek az egyoldalú munkaszerződés módosítástól, jelenleg még meglévő munkahelyük elvesztésétől és attól is, hogy kényszervállalkozásba kezdjenek.

Az IPOSZ, a KISOSZ, az ÁFEOSZ, az OKISZ és az MSZOSZ összefogásával működő Jogpont Hálózat finanszírozása 2010-ig biztosított. Az ilyen típusú, ingyenes jogsegélyszolgálatra igény van, bővítése fontos lenne, különösen az információs forrásoktól távol élő emberek számára.

Úgy tűnik, hogy az ország egyik legnagyobb, legnépesebb régióját sújtó munkanélküliség és foglalkoztatási gondok a következő hónapokra is „garantálják” az ügyfelek számának emelkedését.

A régió 20 jogpont irodájának elérhetőségeit a www.jogpont.hu honlapon is kereshetik az érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik