Pénzügy

Diplomás romák versenyeznek

admin
admin

2009. 11. 12. 13:10

287 roma szakember kezdheti meg a közigazgatási versenyvizsgára való felkészülést a diplomás roma munkavállalók közigazgatásban való elhelyezkedését segítő program keretében.

Molnár Csaba Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter köszöntötte a pályázókat, és felhívta a figyelmet: a köz szolgálata nem csak munka, hanem hivatás is, amely egyszerre jelent nagy lehetőséget és felelősséget.

“A pályázók esetében ez különösen igaz, hiszen nemcsak köztisztviselők lesznek, hanem mintaadók saját környezetükben: példaképek, akik hordozzák annak bizonyítékát, hogy roma származású honfitársaink a magyar társadalom integráns részei, csak velük együtt juthat Magyarország egyről a kettőre” – tette hozzá.

A versenyvizsgára a felkészülés most veszi kezdetét. A nyertes pályázók nemcsak a fővárosban, a minisztériumokban, hanem a megyei és a regionális állami hivatalokban is elhelyezkedhetnek – ismertette a lehetőségeket Molnár Csaba.

A miniszter kitért arra is, hogy a diplomás roma munkavállalók elhelyezkedését segítő projekt csak az egyik eleme a kormány romák felzárkóztatását elősegítő intézkedéseinek. Kiemelte a januárban induló komplex telepfelszámolási programot, amelynek révén jelentős mértékben javulnak majd a roma társadalom lakhatási körülményei, illetve a tanoda program továbbfejlesztését, amely elsősorban a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, főként romák iskolai sikerességét, továbbtanulását segíti elő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.