Pénzügy

A főnök nem nézi el a másnaposságot

Egy kutatás szerint tízből csak egy vezető nézné el dolgozójának, ha állandóan ásítozna, vagy fáradtan menne munkába. Pedig sokszor előfordul, hogy valaki elalszik az értekezleten, másnaposan, ápolatlanul érkezik, és ölni tudna egy kávéért.

A Crapex adataiból kiderül, hogy a vezető beosztásban dolgozók negyede leszidná fáradt alkalmazottait, vagy ezt beleírná az értékelésükbe. Az is kiderült, hogy a britek háromnegyede nem tudja visszatartani az ásítást, amikor kimerültnek érzi magát egy-egy munkanapon – tudatta a HR Magazine.

A válaszadók tizede beismeri, hogy tettette már betegnek magát olyan szituációban, mikor csupán álmos volt, és haza akart menni aludni. A dolgozók tizede pihent már le a munkahelyén, 4 százalékuk egyenesen egy értekezlet közepén szundikált el.

A munkaadók szerint az alkalmazottak 14 százaléka ápolatlanul és mosdatlanul jár be a céghez, és a dolgozók felén látszik, hogy reggelente ölni tudnának egy jó erős feketéért.

A fáradtság következtében kétharmaduk koncentrációja lankad, 46 százalékuk tudja magáról, hogy kevésbé produktív, amikor álmos. Emellett a munkabaleset is gyakoribb: húszból egy munkavállaló sebesítette már meg magát fáradtság miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik