Pénzügy

Ki emeli jövőre a bért?

Sok szervezetnél ősszel kezdik elkészíteni a következő évre az üzleti terveket. Ebben természetesen felmerül a kérdés, milyen bérezéssel számoljanak a következő esztendőben. Szeptember 30-án zárul az a felmérés, amely segítséget adhat a tervezéshez. A cégek megtudhatják, mások mit fognak tenni: emelik vagy épp csökkentik a dolgozók fizetését.

A DGS Global Research Bértervezés 2010 című felmérése arra kérdez rá, hogy a gazdálkodó szervezetek a mai ismereteik szerint milyen bérváltoztatással kalkulálnak a következő évre. A kérdések nem a konkrét összegekre vonatkoznak, hanem a trendeket rögzítik, például hogy a szakképzett és a diplomás beosztottak jövedelme nőni, csökkenni vagy épp stagnálni fog-e.

A válaszok alapján a felmérés résztvevőinek egy összefoglaló elemzést készítenek, amelyet a térítésmentesen eljuttatnak azoknak, akik a kutatás végén megadják nevüket és címüket. A részvétel önkéntes és díjmentes, az adatokat bizalmasan kezelik. Az elektronikus kérdőívet 2009. szeptember 30-ig lehet kitölteni. A résztvevők 2009. október 10-ig visszajelzést kapnak a vizsgálatról, illetve az FN.hu az elsők között elemzi az eredményeket.

A kérdőív a DGS Global Research honlapján érhető el.

Dara Péter, a cég ügyvezetője elmondta: az adatfelvételt november végén várhatóan megismétlik, hogy a tervezéshez minél aktuálisabb adatok álljanak majd a cégek rendelkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik