Pénzügy

Hogyan hátrálhatunk ki a roma polgárháborúból?

A roma válságra adható válaszokat keresi Ivády Gábor polgármester, Iványi Gábor lelkész és Holtzer Péter közgazdász jövő héten a Kesztyűgyárban egy rendhagyó vezetőfejlesztő program bemutatóján.

„Ma már nem félünk kimondani: probléma. Ma már nincs kétségünk abban, hogy ez a jelen és az elkövetkezendő 20 évünk leginkább feszítő kihívása, amely végképp szétszakíthatja és tönkreteheti az országot, a gazdaságot és a társadalmat, ha nem látunk neki azonnal a megoldások keresésének. De nem mindegy, hogy ki hogyan lát hozzá: agresszióval és gumibotlengetéssel, egymástól elszigetelten, párbeszédképtelenül és egyre megveszekedettebb elszánással, vagy végre tudomásul vesszük, hogy csak együtt, súlyos kompromisszumok és kölcsönös áldozatok árán fogunk tudni csak megoldást találni” – áll a Common Purpose Magyarország Kihátrálás a polgárháborúból – A roma válságra adott válaszok című rendezvényének beharangozójában.

Iványi Gábor lelkész, Ivády Gábor, Ivád polgármestere vitázik majd, és remélhetőleg megvizsgálják, miben kell kompromisszumra jutniuk. A vitához hozzászól Holtzer Péter közgazdász is, aki kifejti, hogyan indulhat meg a kilábalás a gazdaságban a romák oktatásán és a munkaerőpiacra való visszatérésén keresztül.

Az esemény a Common Purpose Magyarország vezetőfejlesztő programja egy tipikus moduljának a bemutatója egyben. A képző cég olyan szektorokon átívelő programokat kínál, amelyek rendhagyó helyszíneken zajlanak, és különleges témákban engedik elmerülni a vezetőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik