Pénzügy

90 dolgozóját bocsátja el a K and H

Leépít a K and H több más bankhoz hasonlóan. Az állásukat vesztett embereknek lehetőségük van a K and H Biztosítónál ügynökké válni.

A K and H hétfőn mintegy 90 munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezte, és további 40 dolgozójának részmunkaidős foglalkoztatást ajánlott fel – közölte a hitelintézet. A K and H csoport aktív létszáma 2009. július 31-én megközelítőleg 3 900 fő volt.

Ügynökök is lehetnek

A K and H minden tőle telhető támogatást megad, illetve segítséget nyújt abban, hogy az érintett munkavállalók minél előbb új munkaviszonyt létesíthessenek – hangsúlyozza a közlemény. A K and H Biztosító például bővülő ügynöki hálózatában kínál lehetőségeket az érintett munkatársaknak.

A K and H által folyamatosan üzemeltetett munkaerőszolgálati iroda állásinterjú tréningekkel, átképzési támogatásokkal, életpálya tanácsadással, munkapszichológussal, internet- és számítógép hozzáféréssel segíti az álláskeresést. Ugyanakkor a K and H Csoport országcsapata elkötelezett abban, hogy az érintetteknek elsőbbséget nyújtson a csoporton belüli álláslehetőségek betöltésekor, amennyiben a pályázók az elvárásoknak egyformán megfelelnek.

Mások is leépítenek

Az idén már több hitelintézet jelentett be létszámcsökkentést. Az OTP Banknál februárban az idei évre maximum mintegy 500 fő leépítésével számoltak a hitelállomány és a tranzakciók alakulásával összhangban. A CIB csoport márciusban 300 fős létszámcsökkentést jelzett, ami a csoportszintű létszám 8 százaléka. A Raiffeisen Bank februárban mintegy 8 százalékos, valamennyi területet érintő csoportos létszámcsökkentést jelentett be, aminek során 315 dolgozótól válnak meg. Az MKB Banknál április 20-án 66 alkalmazott munkaviszonya szűnt meg.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) dolgozói 14 százalékának elbocsátását jelentette be, a 91 fős létszámcsökkentés még egy 2008 elején indított hatékonyságjavító program része, amellyel a jegybank évi 1,7 milliárd forintot takarít meg.

Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára korábban elmondta: a bankszférában az idén összesen 10-15 százalékos létszámcsökkentés várható, ami három-ötezer embert érint. Ennek oka az, hogy a válság a bankszférát is érinti, költségtakarékosságra van szükség, a foglalkoztatottak számát az üzleti terjedelemhez kell igazítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik