Pénzügy

Hatalmas béremeléseket kapnak a brit vezetők

admin
admin

2009. 08. 13. 15:18

A középvezetők fizetése az Egyesült Királyságban tavaly 20 százalékkal volt magasabb, mint az európai átlag. A legjelentősebb béremelések Európa-szerte a közszférára jellemzőek, a gyártás és a közlekedés területén viszont jelentősen csökkentek a bérek.

Az Alpha Value méltányos eljárást ellenőrző vállalat szerint, a tavalyi évben az átlag középvezetői fizetések az Egyesült Királyságban tíz százalékkal emelkedtek, míg Európa-szerte ugyanennyivel csökkentek – szemlézte a Hr Magazine-t a Media Age – HR Press.

Bár 2008-ban a szigetország közpévezetőinek éves fizetése átlagosan 142 ezer euróra taksált (a 2007-es 128 ezer euróhoz képest), addig az európai átlag mindössze 91 ezerre rúgott. A növekedés mértéke Luxemburgban volt a legnagyobb, ahol a hasonló beosztásban dolgozók fizetése a 2007-es 69 ezer euróról 2008-ban 86 ezer euróra emelkedett – ami 24%-os növekedést jelent.

“A Londonban székelő cégek listája alapján mindenki azt hinné, hogy a szigetországiak fizetése a legmagasabb. Ám az európai versenytársak néhány helyen jelentősen többet fizetnek. A szabályok szigorítása és a sorozatos ellenőrzések miatt a középvezetők munkája keményebb mint valaha” – mondta Pierre-Yves Gauthier, az Alpha Value elnöke. “Így érthető, miért követelnek a korábbinál gyakrabban béremeléseket – még a mostani gazdasági helyzetben is.”

A legjelentősebb béremelések Európa-szerte a közszférára jellemzőek (58 százalék), míg a közlekedésben kétharmadával, a háztartási eszközgyártásban pedig egyharmadával csökkentek a bérek. A banki alkalmazottak fizetése is 33 százalékkal lett kevesebb.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.