Pénzügy

Feketemunkásokat fogtak a Balatonnál

admin
admin

2009. 08. 04. 11:32

Az ellenőrzött munkáltatók 87 százalékánál állapított meg szabálytalanságot a hétvégén tartott háromnapos ellenőrzés-sorozaton az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF). Elsősorban az őrzés-védelem, valamint a vendéglátás ágazataiban találkoztak a felügyelők visszaélésekkel.

Az ellenőrzött munkavállalók közel háromnegyedénél, 157 dolgozónál talált az OMMF Dél-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége valamilyen jogsértést. 68 főt feketén foglalkoztattak, de szintén gyakran előforduló szabálytalanság volt a munkaidő nyilvántartásának a hiánya is. A munkavállalók közül mindössze egy volt külföldi, ukrán állampolgár, aki nem rendelkezett sem munkavállalási engedéllyel, sem munkaszerződéssel.

A jogsértő munkáltatói magatartás visszaszorításában jelentős szerepe van a hétvégeken, pihenőnapokon sem szünetelő munkaügyi ellenőrzéseknek. A szokatlan időpontokban, nem a jellemzően munkahelyként számon tartott helyszíneken, üdülőkörzetekben, rendezvényeken a felügyelők jelentős számban bukkannak a munkaügyi szabályokat „szabadabban értelmező” munkáltatókra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.