Pénzügy

Kisemmiz a csődtörvény?

admin
admin

2009. 07. 31. 14:55

A Vasas Szakszervezeti Szövetség tiltakozik az ellen, hogy Magyarországon olyan csődtörvény van életben, amely törvényes lehetőséget biztosít arra, hogy a kilátástalan helyzetbe kényszerült dolgozók zsebéből kivegyék a jogos járandóságot - közölte Balogh Béla a szakszervezet országos elnöke.

A Vasasszakszervezet felszólítja a törvényalkotókat, és kéri a kormányt, hogy vizsgálják felül a 2007-ben hozott, azóta hatályban levő csődtörvényt, és nyújtsanak védelmet, illetve garanciát a felszámolási eljárás alá került cégek munkavállalóinak – fogalmazott a szakszervezeti vezető.

A Vasasszakszervezet álláspontja szerint a munkabér kifizetésének mindenképpen elsőbbséget kell élveznie a banki követelésekkel szemben, még akkor is, ha az vagyoni jelzálog jellegű is.

A 2007-ben módosított csődtörvény okán az amúgy is nehéz helyzetbe kerülő munkavállalók tulajdonképpen kisemmizve mehetnek el a vállalattól, nem számíthatnak jogos járandóságaik rendezésére, mivel annak csak egy kisebb részét tudja a felszámoló cég a rendelkezésükre bocsátani – hangoztatta a szakszervezeti vezető, megjegyezve: hiába élvezne elsőbbséget a munkavállalók jogos igénye egy ilyen esetben – ám a “banki lobbi” most is mindent visz.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség határozottan tiltakozik a hatályban lévő csődtörvény ellen, és minden eszközzel kiáll a csődtörvény hiányosságai miatt nehéz helyzetbe került, munka nélkül maradt munkavállalók mellett – szögezte le Balogh Béla.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.