Pénzügy

Betiltották a munkát Kondoroson

Megtiltották a munkavégzést a kondorosi szociális foglalkoztatóban, mert a működtető alapítvány nem biztosított elegendő munkát a megváltozott munkaképességű embereknek - írta a Békés Megyei Hírlap kedden.

A foglalkoztatóban 30 ember dolgozott immár több éve napi négy, illetve hét órában, s ezért a minimálbér munkaidővel arányos részét kapták. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatójának döntése ellen fellebbezést nyújtott be az intézményt működtető békéscsabai Varius Alapítvány.

Az alapítvány alkalmazásában álló emberek, közöttük olyanok is, akiket százszázalékosan rokkantnak minősítettek, az épület és az udvar takarítását, karbantartását, illetve adminisztratív munkát végeztek.

A foglalkoztatási hivatal álláspontja szerint az 1600 négyzetméteres telken fekvő épület és udvar karbantartása, takarítása nem tölti ki a munkaidejüket, ezért sérült a munkához való alkotmányos joguk.

Gyaraki Henriette, a Varius Alapítvány kuratóriumi elnöke ugyanakkor értetlenül áll a határozat előtt. Mint mondta, az alkalmazottak értelmes munkát végeztek, teljesen megújították az épületet és az udvart, járdát és kerítést építettek, akadálymentesítettek, festettek, mázoltak, és a rendezetlen udvart virágos parkká varázsolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik